Kalendarz wydarzeń
DLA ODWIEDZAJĄCYCH WYSTAWĘ
Podczas jednodniowej, plenerowej 21.wystawy Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” odbędzie się:
- Prezentacja i sprzedaż rzemiosła transgranicznego regionu i rękodzieła (np. produkty: szklarskie, biżuteryjne, odzieżowe, dziewiarskie, kosmetyki naturalne, ceramika, tekstylia, wyroby z drewna i inne wyroby rękodzielnicze,
- Prezentacja i sprzedaż regionalnych spożywczych produkty (sery, wędliny, przetwory, nalewki, zioła, miody, i inne…) Dzięki prezentacjom odwiedzający zapoznają się z tradycyjnymi rzemiosłami pogranicza, które dziś już przestały istnieć albo które istnieją w bardzo ograniczonym stopniu i nie są łatwe do zobaczenia.
- Pokazy tradycyjnego rzemiosła.
- Warsztaty rękodzielnicze.
- Animacje dla dzieci.
- Występy regionalnych zespołów muzycznych z Polski i z Czech.
- Amatorskie pokazy artystyczne (taneczne, wokalne i inne…)
- Podczas 21. Wystawy dla wystawców, którzy się zgłoszą, zostanie przeprowadzony konkurs na „Karkonoski Produkt Spożywczy” i „Najciekawszy produkt Regionalny”, jego zwieńczeniem jest przyznanie statuetek „Jelonka Karkonoskiego”.
DLA WYSTAWCÓW
Do udziału w tym wydarzeniu zapraszamy w szczególności regionalnych producentów: wędlin, sera, pieczywa, przetworów warzywnych, owocowych, produktów zielarskich, miodów, browarów i innych produktów spożywczych, a także rękodzielników i rzemieślników, producentów tradycyjnych oraz oryginalnych produktów.
Podczas wystawy dla zgłoszonych wystawców zostanie przeprowadzony konkurs na „Karkonoski Produkt Spożywczy” i „Najciekawszy produkt Regionalny” , którego zwieńczeniem jest przyznanie statuetek „Jelonków Karkonoskich”.
Zapraszamy wszystkich, którzy pracą swoich rąk tworzą arcydzieła smaku i sztuki, by wzięli udział w 21. Wystawie Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką”.
Zachęcamy do zdobywania znanej w regionie marki, jaką jest przyznanie statuetki „Jelonka Karkonoskiego”.
Organizator zapewnia:
bezpłatną powierzchnię handlowo-wystawową – bez zabudowy, z możliwością sprzedaży promocyjnej i degustacji,
promocję imprezy w regionalnych mediach.
W gestii wystawcy pozostaje: aranżacja stoiska, estetyczna i wpisująca się w charakter wystawy, wyposażenie oraz obsługa stoiska wystawienniczego w wyznaczonych godzinach.
Szczegóły, regulamin oraz rejestracja na stronie karr.pl