Kalendarz wydarzeń
Do Niedziela, 11 Lipiec 2021 - 15:00
W najbliższe sobotnie i niedzielne popołudnie zapachy kuchni japońskiej opanują Małą Japonię!
10 i 11 lipca zapraszamy naszych Gości na pyszną niespodziankę w postaci kilku japońskich dań do degustacji, przygotowanych przez Pracownię Kulinarną w Karkonoszach!
W naszym prezentowym menu znajdzie się do wyboru: wyśmienita zupa SHIO RAMEN, doskonałe w smaku zestawy SUSHI oraz przepyszne ONIGIRI z tuńczykiem, łososiem i śliwką ume.
Sposób przygotowania japońskich potraw oraz ich charakterystykę przedstawi Dorota Puć- Pietrzykowska: kucharz z międzynarodowym doświadczeniem, miłośniczka azjatyckich smaków, trenerka kuchni tajskiej i japońskiej.
Dania dla naszych Gości serwowane będą 10 i 11 lipca w godzinach 13:00 – 15:00.
Poczęstunek jest bezpłatny w ramach biletu wstępu - dzienna ilość serwowanych porcji jest ograniczona.
To wyjątkową okazja, aby spróbować potraw kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni w zachwycającej scenerii Ogrodu Japońskiego Siruwia!
W tym samym czasie w Małej Japonii rozgrywać się będzie także inne wydarzenie!
BITWA EPOK to niezwykłe, inscenizowane scenki historyczne, pokazy walk samurajów i wikingów oraz możliwość zwiedzania obozów tych wojowników.
W dniach festiwalu 10 i 11 lipca pokazy zaplanowane są co godzinę od 11:40 do 18:40.
Do zobaczenia w Małej Japonii!
Plakat do pobrania [220.78 KB], [121.23 KB]