Kalendarz wydarzeń
17. Wystawa Produktów Regionalnych "Wyprodukowano pod Śnieżką"
Od Piątek, 06 Wrzesień 2019 - 11:30
Do Niedziela, 08 Wrzesień 2019 - 20:30
Do Niedziela, 08 Wrzesień 2019 - 20:30
Odsłon : 547
Miejsce Plac Ratuszowy w Jeleniej Górze
To będzie święto smaku, zapachu, rękodzieła. Święto tego, co w Karkonoszach, Górach Izerskich i nieopodal mamy najlepszego!
6 września 2019 Karkonoska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. wraz z Powiatem Jeleniogórskim zaprasza na
17. Wystawę Produktów Regionalnych "Wyprodukowano pod Śnieżką".
W sercu Jeleniej Góry, na Placu Ratuszowym znów pachnieć będzie miodami, serami, naturalnym wędlinami, przyprawami i chlebem. Wszystko za sprawą ponad stu wystawców z polskiej i czeskiej strony gór. Uczcie dla podniebienia, towarzyszyć będzie uczta dla oka, bowiem lokalni twórcy prezentować będą też efekty pracy swoich rąk. To prawdziwa gratka dla amatorów regionalnych pamiątek.
Dla ducha organizatorzy przewidzieli koncerty lokalnych kapel folkowych, kreatywne warsztaty dla dzieci oraz koncert gwiazdy - GOORALA.
Tradycyjnie przyznane zostaną też „Karkonoskie Jelonki” za:
- „Najciekawszy Produkt Karkonoski”
- „Karkonoski Produkt Spożywczy”
Nowością tegorocznej edycji będzie Live cooking show - „Bitwa na Smaki". Pojedynek pomiędzy szefami domowej kuchni a zawodowymi kucharzami.
Zachęcamy do udziału „Bitwie”, która jest skierowana zarówno do gestorów bazy gastronomicznej i hotelowej, jak i amatorów (wytrawnych specjalistów domowej kuchni) w tym także Kół Gospodyń Wiejskich.
Nie ograniczamy się terytorialnie. W „Bitwie” może wziąć udział zespoły z naszego rejonu jak z Poznania, Wrocławia, czy Lublina. Ważne by w swoich potrawach wykorzystały produkt „Wyprodukowany pod Śnieżką”, co rozumiemy jako wytworzony nie dalej jak 100 km od Jeleniej Góry.Na etapie eliminacji czekać będziemy na przepisy na danie słodkie (deser) i słone (przekąska, przystawka, zupa lub danie główne) z użyciem produktu „Wyprodukowanego pod Śnieżką”. Dania i sposób ich przygotowania należy opisać, sfotografować lub sfilmować.
*Uwaga dania nie mogą być ani pieczone ani wymagające dłuższego schładzania.
Przesłane przepisy wraz ze zdjęciem do 14 sierpnia 2019 roku będziemy na bieżąco publikować na FB KARR.
19 sierpnia 2019 powołane przez organizatora jury wyłoni cztery podmioty – dwa AMATORSKIE i dwa PROFESJONALNE, które zostają zaproszone do udziału w finale konkursu. Jury swój werdykt oprze na ocenie merytorycznej przepisów oraz na liczbie reakcji, komentarzy i udostępnień które zgromadził post zawierający zgłoszenie.
Kto okaże się zwycięzcą? Kto zaserwuje zgromadzonej publiczności najlepszą regionalną potrawę?
O tym zdecyduje jury i zgromadzona publiczność!
"Bitwę na smaki" poprowadzi dziennikarz kulinarny Paweł Loroch, który również poprowadzi swoje show kulinarne.
Więcej na karr.pl
Plakat "Wyprodukowano pod Śnieżką" do pobrania [1.16 M], [1.28 MB]
Plakat "Bitwa na smaki" do pobrania [1.54 MB], [970.15 KB]
6 września 2019 Karkonoska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. wraz z Powiatem Jeleniogórskim zaprasza na
17. Wystawę Produktów Regionalnych "Wyprodukowano pod Śnieżką".
W sercu Jeleniej Góry, na Placu Ratuszowym znów pachnieć będzie miodami, serami, naturalnym wędlinami, przyprawami i chlebem. Wszystko za sprawą ponad stu wystawców z polskiej i czeskiej strony gór. Uczcie dla podniebienia, towarzyszyć będzie uczta dla oka, bowiem lokalni twórcy prezentować będą też efekty pracy swoich rąk. To prawdziwa gratka dla amatorów regionalnych pamiątek.
Dla ducha organizatorzy przewidzieli koncerty lokalnych kapel folkowych, kreatywne warsztaty dla dzieci oraz koncert gwiazdy - GOORALA.
Tradycyjnie przyznane zostaną też „Karkonoskie Jelonki” za:
- „Najciekawszy Produkt Karkonoski”
- „Karkonoski Produkt Spożywczy”
Nowością tegorocznej edycji będzie Live cooking show - „Bitwa na Smaki". Pojedynek pomiędzy szefami domowej kuchni a zawodowymi kucharzami.
Zachęcamy do udziału „Bitwie”, która jest skierowana zarówno do gestorów bazy gastronomicznej i hotelowej, jak i amatorów (wytrawnych specjalistów domowej kuchni) w tym także Kół Gospodyń Wiejskich.
Nie ograniczamy się terytorialnie. W „Bitwie” może wziąć udział zespoły z naszego rejonu jak z Poznania, Wrocławia, czy Lublina. Ważne by w swoich potrawach wykorzystały produkt „Wyprodukowany pod Śnieżką”, co rozumiemy jako wytworzony nie dalej jak 100 km od Jeleniej Góry.Na etapie eliminacji czekać będziemy na przepisy na danie słodkie (deser) i słone (przekąska, przystawka, zupa lub danie główne) z użyciem produktu „Wyprodukowanego pod Śnieżką”. Dania i sposób ich przygotowania należy opisać, sfotografować lub sfilmować.
*Uwaga dania nie mogą być ani pieczone ani wymagające dłuższego schładzania.
Przesłane przepisy wraz ze zdjęciem do 14 sierpnia 2019 roku będziemy na bieżąco publikować na FB KARR.
19 sierpnia 2019 powołane przez organizatora jury wyłoni cztery podmioty – dwa AMATORSKIE i dwa PROFESJONALNE, które zostają zaproszone do udziału w finale konkursu. Jury swój werdykt oprze na ocenie merytorycznej przepisów oraz na liczbie reakcji, komentarzy i udostępnień które zgromadził post zawierający zgłoszenie.
Kto okaże się zwycięzcą? Kto zaserwuje zgromadzonej publiczności najlepszą regionalną potrawę?
O tym zdecyduje jury i zgromadzona publiczność!
"Bitwę na smaki" poprowadzi dziennikarz kulinarny Paweł Loroch, który również poprowadzi swoje show kulinarne.
Więcej na karr.pl
Plakat "Wyprodukowano pod Śnieżką" do pobrania [1.16 M], [1.28 MB]
Plakat "Bitwa na smaki" do pobrania [1.54 MB], [970.15 KB]